Emma en Nathan naar finale Vlaamse Olympiades

Dendermonde – Het Heilige Maagdcollege stuurt opnieuw twee leerlingen naar de Vlaamse Olympiades voor wiskunde en wetenschappen. Emma Vanderveken, leerling van 6 Latijn-wiskunde, haalde de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade op 27 april in Heverlee. Slechts 80 leerlingen van de 8.665 leerlingen die zich inschreven gaan naar de finale. “Het spreekt vanzelf dat de hele school trots is op Emma en haar puike prestatie”, aldus directeur Hans Vanhulle.

Nathan Daelman, leerling 6 Grieks-wiskunde, werd geselecteerd voor de finale van de Vlaamse Biologie Olympiade. Nathan slaagde erin de tweede ronde van àlle wiskunde en wetenschappen Olympiades te halen. Hij stoot dus door tot de finale op 30 april in Gent. “Er waren 2.118 deelnemers in de eerste ronde, waarvan er zich slechts 41 plaatsten voor de tweede ronde. Voor de finale blijven nog 15 leerlingen over, waaronder Nathan. Ook op hem zijn we heel trots en we duimen voor een podiumplaats in de finale”, aldus Hans Vanhulle.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord