Voorlopig geen barbecuekampioenschap in onze stad

deaymonsgezellen.jpg

Dendermonde – Overal te lande worden barbecuetoestellen van onder een dikke laag stof gehaald om op warme lentedagen voor gezelligheid en uiteraard lekker eten te zorgen. Barbecueën met vrienden en familie is – behalve misschien als u het vlees laat aanbranden en het begint te regenen – doorgaans ontspannen. Dat laatste is minder het geval als je barbecuet in competitieverband. Onze stad heeft sinds een tweetal jaar een eigen barbecueclub, de Aymonsgezellen, met ambitie.

“We verzorgden met een aantal vrienden al een tijdje barbecues op allerlei evenementen toen we met een groepje gingen kijken naar het wereldkampioenschap barbecueën in Steenhuffel. We waren meteen enthousiast en schreven ons in voor het Belgisch kampioenschap in Genk vorig jaar”, vertelt Marik Eeckhaudt. De barbecueclub Aymonsgezellen was geboren.

“We hadden wel een bepaald beeld van zo’n kampioenschap, maar dat was niet echt hoe het daar in z’n werk ging. Onze focus lag op de bezoekers, terwijl bij de echt competitieve teams alle aandacht ging naar de afgewerkte schotels voor de jury”, vertelt Marik Eeckhaudt. “We zijn hoe dan ook als team beter uit het tornooi gekomen. We hebben leren presteren onder druk.” Na afloop van het barbecuekampioenschap in Genk werd in de wandelgangen heel even het idee naar voor geschoven om het volgende kampioenschap in Dendermonde te organiseren. “Het voorstel is inderdaad met de stad besproken, maar de tijd is te kort om
zo’n onderneming degelijk voor te bereiden”, aldus Marik Eeckhaudt. “Het is voor onze vereniging te vroeg voor een dergelijk project. Het kampioenschap organiseren, is voorlopig geen spek voor onze bek”.

De Aymonsgezellen hebben de komende weken een bijzonder drukke agenda. “We gaan op verschillende plaatsen voor grote groepen barbecueën en daar komt telkens heel wat bij kijken. We zorgen namelijk zelf voor de volledige logistiek”, vertelt Marik. “Maar het is meer dan de moeite waard omdat we elkaar al jaren kennen en tenslotte het om de vriendschap gaat. Als we na zo’n grote barbecue aan de afwas staan, dan wordt er – geloof me – nogal wat gelachen.” Kennismaken met de Aymonsgezellen kan tijdens ‘Walking Dender’ eind augustus. “Vorig jaar was onze deelname een totale overrompeling”, herinnert Marik zich. “Dit jaar gaan we het anders aanpakken zodat we nog meer mensen kunnen bedienen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord