Grootste badmintontornooi van het land voegt extra dag toe

bcoudegem20110417.jpg

Sint-Gillis – Badmintonclub Oudegem haalt op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 april opnieuw de beste badmintonspelers naar onze stad. Het Ros Beiaard badmintontornooi groeide op vier jaar tijd uit tot het grootste tornooi in België met spelers uit liefst zeven landen.

“We zijn vier jaar geleden met het tornooi gestart omdat we onze club op de kaart wilden zetten en nieuwe leden wilden aantrekken. Maar ook omdat we onze eigen ervaringen op tornooien wilden gebruiken om voor spelers het best mogelijke tornooi te organiseren”, vertelt voorzitter Cedric Cooreman. Hij is onderhand 20 jaar lid van de club en werd midden vorige maand tot voorzitter verkozen.

Het tornooi is nationaal het grootste sportieve evenement in zijn categorie en blijft verder groeien. “We voegen dit jaar een derde tornooidag toe. We starten al op vrijdagavond om nog meer wedstrijden te kunnen plannen, wat de deelnemers nog meer speelkansen biedt”, aldus Cedric Cooreman. “We hebben al overwogen om het tornooi op verschillende locaties in Dendermonde te organiseren, maar dat lijkt ons op dit moment geen goed idee”, vertelt Gert Piqueur, clubsecretaris en tornooidirecteur.

De toegang tot de wedstrijden in het sportcomplex in Sint Gillis is gratis. “We verwachten de meeste bezoekers op zondagnamiddag, maar ook op vrijdag en zaterdag is iedereen welkom. Op zaterdagavond vindt traditioneel een fuif plaats waarop iedereen is uitgenodigd”, aldus Cedric Cooreman.

Het Ros Beiaard badmintontornooi is op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de kalender van heel wat badmintonspelers. De club slaagde er zelfs in het tornooi onder te brengen in het Belgian Badminton A-Circuit, een competitie met daarin de acht beste tornooien van het land en vergelijkbaar met de ‘masters’ in het tennis.

Meer informatie: www.bcoudegem.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord