Ontknoping degradatiestrijd uitgesteld tot laatste speeldag

Baasrode – Met de komst van Aalter rook krachtbalclub ’t Botterken de kans om opnieuw winstpunten te pakken in de strijd om het behoud in derde nationale. Beide teams konden op hun sterkste opstellingen beroepen en zo plaatste Baasrode het “winning team” van vorige week tussen de lijnen.

Kurt Anthoon, Ewout August, Timo Florkin en Gerry Van Nieuwenhove begonnen ook nu sterk aan de wedstrijd en liepen meteen uit tot 5-1. Eenmaal Aalter wat aangepast was aan de omstandigheden sloop het echter weer dichterbij (6-4).

Baasrode en Aalter maakten er een aangenaam kijkstuk van en beide verdedigingen werden om de beurt tot het uiterste gedwongen. Toch bleek het Baasroodse team wel makkelijker de weg te vinden naar het doelgebied van de tegenstander waardoor Aalter bij de rust tegen een zevenpuntenkloof aankeek. (ruststand: 14-7)

Na de kampwissel bleef Baasrode de wedstrijd rustig controleren. Aalter probeerde aanvankelijk wel nog maar Baasrode speelde het spel met een precieze zekerheid en won uiteindelijk met 25-16.

Voor Aalter is de degradatie ondertussen een feit. Voor Baasrode, Koekelare, Wevelgem en zelfs Moerdamme worden het nog bange uren op de laatste speeldag.

Moerdamme en Koekelare nemen het dan tegen elkaar op. Moerdamme beschikt nog over 2 punten bonus in klassement. Wevelgem moet naar het derde geklasseerde Opstal dat niets meer te winnen of te verliezen heeft. En Baasrode… dat krijgt de zwaarste taak voorgeschoteld want leider Male komt op bezoek aan de Scheldeoevers. Male is ondertussen al kampioen in derde nationale (wedstrijd op 8 mei om 10.30u) en in Baasrode hoopt men uiteraard op een stuntzege om bij de eindafrekening niet afhankelijk te zijn van andere teams om het behoud te verzekeren. (JF)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord