Automatische nummerplaatherkenning

Dendermonde – De lokale politie van Dendermonde heeft sinds kort een voertuig met ANPR (wat staat voor Automatic NumberPlate Recognition), een systeem voor automatische nummerplaatherkenning, in gebruik genomen. Met behulp van dit systeem worden zowel de nummerplaten van geparkeerde als rijdende wagens gescand en vergeleken met deze uit verschillende databanken. Als de nummerplaat in een van de databanken voorkomt, is er sprake van een hit en krijgt de ploeg een signaal zodat deze onmiddellijk kan ingrijpen. De politie wil meer gerichte controles uitvoeren en specifieke doelgroepen op een meer doeltreffende manier opsporen en uit het verkeer te halen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord