Sarah en Lisa scoren hoog in vertaalwedstrijd


Dendermonde – Sarah De Smedt en Lisa De Leeuw, leerlingen van het Koninklijk Atheneum, behaalden een schitterend resultaat in vertaalwedstrijd ‘Pimp My Lyrics’. Het tweetal mocht op vrijdagavond 27 mei in de Artesis Hogeschool in Antwerpen de tweede en derde prijs in de categorie Spaans in ontvangst nemen.

“Sarah De Smedt uit 6 Latijn–talen kaapte knap de tweede prijs weg met haar vertaling van het liedje ‘Bulería’ van David Bisbal. Bovendien leverde haar samenwerking met klasgenote Lisa De Leeuw beide leerlingen ook nog de derde prijs op. Hun creativiteit en vertaaltalenten stopten ze hiervoor in het liedje ‘La Raja De Tu Falda’ van de groep Estopa”, aldus Oliva Deroo. “Met deze lovenswaardige prestatie bewijzen Sarah en Lisa dat je na twee jaar Spaans aan het Atheneum Dendermonde al een meer dan behoorlijk niveau haalt. Spaans is namelijk een verplicht vak voor wie kiest voor Latijn-talen, maar ook een populaire optie binnen de studierichtingen wetenschappen-talen en humane wetenschappen. De resultaten van deze wedstrijd betekenen voor Sarah De Smedt ook een duwtje in de rug om volgend jaar misschien toegepaste taalkunde en aansluitend vertaler-tolk te gaan studeren.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord