Zomerse muzikale noten bij de brandweer

Dendermonde – De Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer Dendermonde, persprijswinnaar 2010, verwent de Dendermondse bevolking op zaterdag 11 en zondag 12 juni met twee gratis concerten naar aanleiding van zijn opendeurdagen.

Het is al jarenlang een traditie dat de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer tijdens de opendeurdagen van het Brandweerkorps voor de muzikale animatie zorgt. Dit jaar is het niet anders. Op zaterdag 11 juni heeft de persprijswinnaar de bevriende Koninklijke Harmonie Al Vloeiende Groeiende uit Bazel uitgenodigd voor een namiddagconcert. Om 16 uur geeft het gezelschap onder leiding van Hector De Jonghe een feestelijke concert op de kiosk aan de Brandweerkazerne op de Oude Vest. Bij regenweer gaan de concerten door in de Brandweerkazerne.

Eerste etappe van een actieve zomer

De Koninklijke Muziekkapel zelf, onder leiding van Luitenant kapelmeester Patrick Heirbaut, geeft op zondag 12 juni om 11 uur een aperitiefconcert. Het is het eerste in een reeks van drie concerten op Dendermondse bodem deze zomer. Op 21 juli zal het op de Grote Markt van Dendermonde een galaconcert geven met Lisa Del Bo in het kader van de Nationale Feestdag. Op vrijdag 19 augustus wordt de zomer feestelijk afgesloten tijdens ‘Walking Dender’.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord