Nationale Beiaarddag op zondag 19 juni

Dendermonde – Zondag 19 juni speelt stadsbeiaardier Marc Van Boven tijdens de Nationale Beiaarddag een bewerking van ‘Jupiter’ van Gustav Holst als steunbetuiging aan de slachtoffers van de recente aardbevingen in Japan.

Op zondag 19 juni zal op vele beiaarden deze bewerking weerklinken en dat niet alleen in Vlaanderen, maar ook ondermeer op de beiaard van Itami (Japan). De muziekkeuze draagt tevens een symbolische waarde. ‘Jupiter’ – een deel uit de compositie ‘The planets’ – van Gustav Holst (1874-1934) is een uiterst populair werk in Japan en het werd reeds in 2004 uitgeroepen tot een “Cheer up”-melodie na de grote aardbeving die toen plaatsvond in het Noordoosten.

Ook de Dendermondse stadsbeiaardier Marc Van Boven betuigt zijn solidariteit. Hij speelt dit werk als eerste en laatste nummer van de concerten naar aanleiding van de Nationale Beiaarddag op zondag 19 juni om 11 en 15 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord