Nele Keppens (Hemaco) goud op Olympiade Natuurwetenschappen

Dendermonde – Een goede week geleden vond in Leuven de plechtige proclamatie plaats van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen, in aanwezigheid van Vlaams Minister Ingrid Lieten. Twee leerlingen van de Dendermondse Heilige Maagdcollege vielen in de prijzen. Nathan Daelman, uit de 6de Grieks-wiskunde, wist de 5de plaats weg te kapen (op een initieel aantal deelnemers van 1777) in de finale van de Vlaamse Biologie-Olympiade. Nele Keppens (die Latijn volgt in het vierde jaar zit, op de foto naast minister Lieten) was uit 1449 deelnemers in de eerste ronde geselecteerd voor de eindronde van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. Ze behaalde in de eindronde een vijfde plaats en won daarmee 1 van de 5 gouden medailles in deze olympiade!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord