Search

Sint Cecilia viert jubileum met nieuwe uniformen

Dendermonde – De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Dendermonde vierde op 18 juni zijn 190 jarig bestaan en trakteerde zichzelf op nieuwe uniformen. “190 jaar is niet een bijzonder geëigend jubileumjaar. Alleen veelvouden van 25 zoals 100, 125, 150 en 175 jaar komen echt in aanmerking, maar sinds ons laatste jubileum – het 175 jarig bestaan in 1996 – draaien wij al die tijd op een vast jaarprogramma. Aan de ene kant is dit een zekerheid van bestaan, aan de andere kant ontstaat er al vlug een bepaalde gewenning, een déjà vu”, aldus voorzitter Kris Verberckmoes. “Er moest dus iets gebeuren, nog 10 jaar wachten, tot het 200-jarig bestaan zou te lang duren. Onze vereniging heeft een boost nodig. Vandaar deze viering 190 jarig bestaan.”

Op vrijdag 18 november vindt een galaconcert plaats in cultuurcentrum Belgica. “Er zullen een vijftigtal muzikanten deelnemen. Een verrassingsact is niet uitgesloten, de onderhandelingen lopen nog. Het belooft in elk geval een wervelend spektakel te worden waarin verschillende muziekgenres en solisten aan bod zullen komen. Meer kan voorlopig niet gezegd worden, het concertprogramma wordt voorlopig nog geheim gehouden”, aldus Kris Verberckmoes.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie