Zoek

Folkfestival biedt gratis oordopjes aan


Dendermonde – Er is de voorbije tijd nogal wat te doen geweest over de geluidsnormen op muziekfestivals. De overheid wil dat het geluidsvolume binnen de perken blijft om gehoorschade bij bezoekers te vermijden. De festivalorganisatoren vrezen dat het publiek gaat wegblijven als de muziek een behangfunctie krijgt. Het folkfestival M’Eire Morough liet alvast weten met alles in orde te zijn.

De negende editie van het festival vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli op het terrein aan zwembad Olympos. JackoBond en Zjef Vanuytsel treden vrijdag op. Zaterdag komen een zestal folkgroepen op het podium en is al van in de namiddag een uitgebreid randprogramma voorzien. “Omdat folk en kleinkunstmuziek het niet meteen moeten hebben van het nodige volume waren er in het verleden weinig problemen om aan de afspraken met de veiligheidsdiensten te voldoen. Onze geluidsnorm ligt standaard op 90 decibel wat vooraf en tijdens het evenement een aantal keer wordt gecontroleerd. De norm die we tot nu toe hanteerden, ligt merkelijk lager dan de 100 decibel die voor festivals in de toekomst zal gelden”, aldus organisator Stijn Moonen. Omdat het folkfestival als gezinsevenement mensen van alle leeftijden aantrekt, gebeurt het evenwel soms dat bezoekers de muziek als te luid ervaren. Voor hen stelt het festival in samenwerking met CM Waas en Dender gratis oordopjes ter beschikking.

Meer informatie: www.folkdendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie