Lisa Del Bo samen met muziekkapel Brandweer op podium

Dendermonde – De Koninklijke muziekkapel van de Dendermondse brandweer geeft op 21 juli een podiumconcert op de Grote Markt. Dit jaar nodigde de muziekkapel, die overigens 65 jaar bestaat, Lisa Del Bo uit.

Het is al jarenlang een traditie dat de Koninklijke muziekkapel van de brandweer naar aanleiding van de Nationale Feestdag een concert geeft op de Grote Markt. Dit jaar is het niet anders, maar omdat 21 juli dit jaar op donderdag valt en het concert dus deel uitmaakt van de wekelijkse terrasanimatie, werd voor een speciale gast gekozen.

Het oog van dirigent Patrick Heirbaut viel op Lisa Del Bo. “Lisa is een artieste die past bij de stijl van onze muziekkapel”, vertelt Heirbaut. “We brengen graag het lichtere herkenbare genre en Lisa is een artieste die zowel door jong als oud geapprecieerd wordt.”

Na Vanessa, nu Lisa

De Koninklijke muziekkapel is niet aan haar proefstuk toe. “In 2005 haalden we Vanessa Chinitor naar cultuurcentrum Belgica naar aanleiding van 5 jaar Musical Notes. Daar kwam in de zomer dan een vervolg op tijdens het 21-juli concert”, vertelt voorzitter Dimitri Scholliers. “Niet toevallig kozen we nu voor Lisa Del Bo. Ze heeft een beetje dezelfde muziekstijl als Vanessa en ze is zeker populair. Ik voorspel nu al amoureuze toestanden en vrolijke gezichten tijdens ‘Liefde Is Een Kaartspel’”, besluit Scholliers al grappend.

Zomers drieluik

Het concert op de Nationale Feestdag past in het zomers drieluik dat de Muziekkapel dit jaar geprogrammeerd heeft. Zo was er enkele weken terug nog het aperitiefconcert op de Brandweer Opendeurdagen en geeft de kapel op 19 augustus om 20 uur een kioskconcert tijdens ‘Walking Dender’.

Wie de Koninklijke Muziekkapel samen met Lisa Del Bo aan het werk wil zien, moet op donderdag 21 juli om 20 uur afzakken naar de Grote Markt van Dendermonde. De toegang is volledig gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie