Zoek

Dans en muziek uit Georgië en Polen

Grembergen – Op uitnodiging van volkskunstgroep Reynout kan je op woensdagavond 17 augustus om 20 uur het optreden meemaken van dans- en muziekgroepen met volkskunst uit Georgië en Polen. Ook de vendeliersgroep van Reynout staat op het programma. Omdat de binnenkoer van het VTI tijdelijk niet kan gebruikt worden, vindt de voorstelling plaats in de sportzaal van de Gemeenteschool aan de Rootjensweg in Grembergen.

De Poolse Volksdansgroep Kalina werd opgericht in 1983 aan de faculteit lichamelijke opvoeding van de Universiteit van Wrocław, in de regio Silesië. De wortels van de groep gaan echter terug tot de jaren ’50. De volledige groep bestaat uit een tachtigtal leden, voornamelijk studenten en afgestudeerden aan de faculteit lichamelijke opvoeding en de muziekacademie. In 2008 werd ook een groep voor kinderen opgericht.

Kalina brengt een interessant programma van Poolse nationale en regionale dansen en liederen in samenwerking met de beste Poolse choreografen en een orkest van acht muzikanten. De groep beschikt over tien verschillende klederdrachten. De verschillende Poolse klederdrachten zijn wereldwijd bekend om hun levendige kleuren en hun subtiele en rijke borduurmotieven. Kalina was al te gast op tal van internationale festivals in Europa en daarbuiten, waaronder Turkije, Egypte, Griekenland, Rusland, Frankrijk en Zuid-Korea. In 2007 mocht Kalina Polen vertegenwoordigen op het ‘Universal Forum of Cultures’ in Mexico.

Het Nationaal Ensemble Georgische Folklore werd opgericht in oktober 1984 in de hoofdstad Tbilisi en groepeerde studenten van de Tbilisi State Medical University. Vanaf de stichting was het ensemble actief op zowel lokaal als nationaal niveau en behaalde vanaf de beginjaren prijzen voor hun choreografie. Zeer snel zou de groep ook in het buitenland optreden en ook daar een reeks prijzen en eretekens verzamelen.

België staat dit jaar voor de vierde maal op hun lijst van buitenlandse optredens. Het ensemble werkt op dit ogenblik ook in het kader van de Unesco. In 1994 stond het Georgisch Ministerie van Cultuur hen toe de titel ‘Nationaal Ensemble’ te voeren, wegens het succes waarmee ze optraden bij binnenlandse en buitenlandse festivals. Ondertussen telt het ensemble ook een kinderafdeling, die eveneens reeds een aantal buitenlandse optredens kon verzorgen.

De toegangsprijs bedraagt 7 euro. In voorverkoop, voor de leden van VVKB en Danspunt en voor de houders van CJP en Plus-3 bedraagt de toegangsprijs 5 euro. Kaarten te verkrijgen bij alle leden van volkskunstgroep Reynout. Reserveren kan via 052 21 35 89, 052 21 72 59 en 0497 86 63 97. Er zijn geen voorbehouden plaatsen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie