Search

M’Eire Morough Folkfestival ontvangt eerste Denderoorkonde (podcast)

Dendermonde – Op dinsdagavond 12 juli reikte Jong NVA Arrondissement Dendermonde, naar aanleiding van de 11-juli-viering, voor het eerst de Denderoorkonde uit. Laureaat van deze gloednieuwe cultuurprijs is dit jaar het M’Eire Morough Folkfestival uit Dendermonde. Tijdens de viering in het stadhuis van Dendermonde, mocht een vertegenwoordiging van het folkfestival de oorkonde in ontvangst nemen. Klik hier om de podcast te beluisteren.

De Denderoorkonde wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Met deze cultuurprijs wil Jong NVA Arrondissement Dendermonde de organisatoren en medewerkers van het M’Eire Morough Folkfestival in de bloemetjes zetten voor het uit de grond stampen van het evenement, de positieve uitstraling ervan in de ruime regio en de positieve bijdrage aan de volkskunst en het Nederlandstalige lied.

Voor de organisatoren van het folkfestival is deze cultuurprijs een mooie erkenning voor de vele jaren werk. Dit jaar gaat het folkfestival immers al voor de negende keer door. “Als de waardering voor al het werk tot uiting komt door middel van deze Denderoorkonde, kunnen wij niet anders dan daarvoor onze dank uitspreken. Het is een bevestiging dat we met M’Eire Morough nog steeds op de juiste weg zijn. Tegelijk willen wij dit moment aangrijpen om ook onze medewerkers en iedereen die ons steunt te bedanken. De organisatie van een evenement als M’Eire Morough steunt niet enkel op de mensen die het meest zichtbaar zijn, maar vooral op de inzet van tientallen vrijwillige medewerkers en sympathisanten, sponsors en ondersteunende overheden. Deze mensen lopen niet in de kijker, maar zonder hen zou er in Dendermonde geen folk- en kleinkunstfestival zijn.”

De negende editie van het M’Eire Morough Folkfestival vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 juli en zaterdag 30 juli. Op vrijdag staan JackoBond en Zjef Vanuytsel op het programma. Zaterdag biedt een familiedag met folkmuziek en allerlei Schotse en Ierse randactiviteiten. Voor vrijdag kan je tickets bestellen via de website van het folkfestival (www.folkdendermonde.be). Toegang kost 10/12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Op zaterdag is de toegang gratis voor iedereen, de hele dag lang!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie