Stadsbestuur voorziet extra financiering jeugdinfrastructuur

Dendermonde – Vorige week werd door de gemeenteraad een voorstel tot investeringssubsidie voor twee jeugdverenigingen besproken.

Marius Meremans, schepen voor jeugdzaken: “Naast de pot projectsubsidies van 2.000 euro die dit jaar al werd gespendeerd aan voornamelijk infrastructuurprojecten, is het voorstel om meer dan 5.000 euro toe te kennen aan de Scouts Dendermonde voor hun renovatiewerken en 8.600 euro toe te kennen aan de Scouts van Oudegem voor de elektrische installatie van hun nieuwe jeugdheem.”

Het extra geld komt uit een spaarpot die werd opgebouwd en dient om grotere werken te kunnen ondersteunen. “Een veilig en duurzaam onderkomen voor onze jeugdverenigingen staat hoog op onze prioriteitenlijst. Het project moet evenwel goed onderbouwd zijn en wordt beoordeeld door een commissie in de schoot van de jeugdraad”, aldus Marius Meremans.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie