Investering van 6,7 miljoen euro in dorpskern Grembergen (met foto’s)

Grembergen – Dendermondse Volkswoningen heeft plannen om een groot huisvestingsproject in Grembergen te realiseren. De bedoeling is om binnen enkele weken de aannemer aan te duiden zodat de werken in het voorjaar van 2012 kunnen starten. De sociale huisvestingsmaatschappij beschikt al een patrimonium van 1.200 woningen en 300 garages.

De voogdijoverheid zette vorige week definitief het licht op groen voor de plannen en financiering van het project. In totaal investeert Dendermondse Volkswoningen 6,7 miljoen euro in de Grembergse dorpskern. Het project omvat 63 aanleunflats voor bejaarden, 25 ondergrondse parkeerplaatsen en een polyvalente zaal.

De polyvalente zaal zal door de Stad Dendermonde worden uitgebaat en is bestemd voor sociale en culturele activiteiten. De bejaardenflats zelf leunen aan tegen het WZC Sint-Antonius, waarmee een samenwerkingsovereenkomst wordt gesloten.

Bedoeling is de bewoners van de nieuwe flats de mogelijkheid te bieden om tegen betaling een beroep te doen op de diensten van het WZC zoals maaltijden, animatie en zorgverstrekking. Gelet op de doelgroep wordt voorzien in een zorgcommunicatiesysteem met spraak en terugspraak tijdens de nacht.

“Zo realiseren wij het concept van levenslang wonen op één enkele campus. Naarmate personen meer of minder zorgbehoevend worden, kunnen zij op meer of minder diensten een beroep doen, of later eventueel zelfs naar het WZC verhuizen. De flats zijn trouwens speciaal ontworpen voor een ouder wordend publiek, met brede deuren en gangen”, aldus voorzitter Marcel Segers.

Hiermee wordt de braakliggende site op het dorpsplein van Grembergen opnieuw volgebouwd, volgens een hedendaags ontwerp maar met respect voor de eigenheid van het plein. Het Dendermondse architectenbureau Artex ontwierp de plannen.

Het nieuwe project krijgt de naam “Cluster”, die verwijst naar de samenwerking met het WZC op dezelfde campus, maar eveneens naar geschiedenis van de site en de benaming in het plaatselijke dialect. Voorzitter Segers: “Oud-burgemeester Maurits Dierick heeft ons deze naam gesuggereerd, zodat een gloednieuw project bij de plaatselijke bevolking toch vertrouwd in de oren zal klinken”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie