Stem Dendermonde tot beste bibliotheek

Dendermonde – Het tijdschrift Bibliotheekblad verkiest elk jaar de ‘Beste Bibliotheek van Nederland’. Dit jaar wordt ook de beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel verkozen. De bib van Dendermonde werd genomineerd en staat op de longlist van deze prestigieuze titel! Massaal stemmen voor Dendermonde kan tot 23 oktober op www.bibliotheekblad.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Eén reactie

 1. Ik zou dit graag willen maar vandaag is er echt een probleem met de openingsuren van onze bib. Mensen die in ploegen werken, vele ouderen, studenten en vele anderen kunnen in de voormiddag nooit in onze peperdure bib terecht.
  Een bibliotheek van een stad die elke weekdag gesloten is tot 14u is de naam stadsbibliotheek zelfs niet waardig volgens mij. Dit is een echte schande. Zelfs met het bestaande personeelskader moet het mogelijk zijn om flexibelere openingsuren te hebben.
  Misschien moeten we een actiecomité oprichten ?
  Ik heb in elk geval een idee. Laten we van het personeelskader van bv de musea, de toeristische dienst en eventueel andere stadsdiensten via een opleidingsprogramma, multi-inzetbare medewerkers maken die dan ook in de bib kunnen ingezet worden en omgekeerd.
  Op deze manier kan je zonder personeelsuitbreiding toch meer en efficiëntere dienstverlening organiseren. Als dat de voorbije jaren in het OCMW gelukt is moet dat toch ook in de stad lukken. Er is alleen een duidelijkere visie en wat politieke moed voor nodig. Als ik gemeenteraadslid was zou ik dit in elk geval voorstellen.
  Met vriendelijke groeten.
  Johan Baert
  OCMW-Raadslid Dendermonde
  0477/26.45.93
  info@johanbaert.be

Geef een reactie