Zoek

“Aantal kleuters overtreft de verwachtingen”

Appels – Er was voor de zomervakantie heel wat te doen over het inrichten van een kleuterklasje door de nieuwe Freinetschool De Appelbloesem. De storm in het glas is intussen gaan liggen en het klasje opende begin dit schooljaar de deuren. We brachten de kersverse kleuterjuf Ilse van Oudenhove een bezoek in haar nieuwe kleuterklasje.

“Ik solliciteerde voor de zomer en werd aangenomen op voorwaarde dat minstens tien kleuters zich zouden inschrijven”, vertelt Ilse van Oudenhove enthousiast. “De inschrijvingen verliepen gelukkig vlotter dan verwacht en in totaal zijn nu vijftien kleuters en peuters ingeschreven. In de loop van dit schooljaar komen daar zelfs nog vier kleuters bij.” Er werd tijdens de zomervakantie hard gewerkt om het lokaal voor de kleuters in orde te krijgen. “Met de hulp van de stadsdiensten werd de klas opnieuw aangekleed en geverfd. We hebben zelfs een schommel in de klas”, lacht Ilse van Oudenhove.

Freinetschool De Appelbloesem heeft sinds dit schooljaar niet enkel een kleuterklasje. Er bleek ook voldoende belangstelling om een derde graad in te richten. Dit betekent dat naast Ilse van Oudenhove een tweede leerkracht nieuw aan de slag kon. “We zijn nu met vier leerkrachten en de sfeer is enorm goed. We werken heel goed samen en krijgen ook bijzonder veel steun en medewerking van de ouders”, vertelt Ilse. De Appelbloesem telt nu 44 leerlingen. Dit zijn er dubbel zoveel als vorig schooljaar. “Dendermonde was al een zeer rijke onderwijsstad en onze Freinetschool is beslist een waardevolle aanvulling van het aanbod”,
zegt Ilse van Oudenhove.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie