Gustaaf en Kalleke Step samen op de planken

Dendermonde – De voorstelling ‘Kalleke Step en de man in de toren’ is het resultaat van een intense samenwerking tussen Theater Kalleke Step en toneelgezelschap Gustaaf. Zoals de schoonste huwelijken begon ook deze relatie op café.

Tekstschrijver Yves Heymans : “Joost Dierickx, intendant van Theater Kalleke Step en sympathieke waard van het TheaterCafé, droomde er al een hele tijd van om het marionettentheater nieuw leven in te blazen. Toneelgroep Gustaaf was zoals altijd op zoek naar een insteek voor een nieuwe voorstelling. En zo kwam het dat er tussen pot en pint van dromen een echt project werd gemaakt: ‘Kalleke Step en de man in de toren’.”

“Voor deze samenwerking hebben we er zeer duidelijk voor gekozen dat zowel Kalleke Step als Gustaaf zijn eigenheid zal bewaren”, aldus regisseur Katrien Daniels. “Het verhaal wordt, typerend voor Gustaaf, er één met een lach en een traan met een melancholisch sausje”.

Naast de acteurs spelen ook de poppen van Kalleke Step een grote rol. De voorstelling wordt gespeeld in de lokalen van Volkskunstgroep Reynout in de Sint-Elooistraat in Grembergen. De volksgroep is vanouds sterk verbonden met Kalleke Step, hun bezieler was telkens dezelfde Gust Dierickx. Reynout verleent deze productie ook logistieke ondersteuning. Dit maakt van deze voorstelling een uniek project.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 29 oktober om 20 uur, zondag 30 oktober om 15 en 20 uur, maandag 31 oktober om 20 uur en dinsdag 1 november om 20 uur. Informatie en kaarten: 0473/862 108. Of in TheaterCafé aan de Kerkstraat 26. Een kaartje kost 8 euro.

Meer informatie: www.toneelgustaaf.wordpress.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie