Zoek

Leerlingen scherpen Franse taalvaardigheid aan

Dendermonde – Vorige donderdag bezochten een honderdtal leerlingen van het Atheneum de hoofdstad van Frans-Vlaanderen, Lille (Rijsel). De leerlingen werden aangespoord om tijdens de culturele verkenningstocht hun beste Frans boven te halen.

“Omdat een maximaal spreekrendement een van de doelen van deze educatieve uitstap was, werden de leerlingen eerst in kleinere groepen opgesplitst. Aan de hand van een gevarieerde vragenlijst doorkruisten ze daarna op eigen houtje de historische binnenstad”, aldus Oliva De Roo.

In de namiddag kregen de leerlingen de opdracht om enquêtes af te nemen van inwoners en toeristen. “Onze leerlingen ontdekten niet alleen uniek erfgoed en winkeltjes met een couleur locale, maar ook projecten zoals Euralille waarmee de stad zich al verankerd heeft in de toekomst. Bovendien bleek niet alleen Lille een stad in beweging. Door de vele spreekkansen ging ook de Franse taalvaardigheid van onze leerlingen er die dag met een reuzensprong op vooruit”, vertelt Oliva De Roo.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie