Zoek

Zondagmatinee met Muziekkapel Brandweer

Dendermonde – De Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde organiseert op zondag 23 oktober haar derde ‘Zondagmatinee’, een luchtig concert met koffie en gebak, in het Sint-Vincentiusinstituut.

Het muzikaal evenement ‘Zondagmatinee’ is al aan zijn derde editie toe. “Toen we twee jaar geleden gestart zijn met dit initiatief, bleek dat we op behoorlijk wat interesse konden rekenen”, vertelt voorzitter Dimitri Scholliers. “Sinds vorig jaar maakt het concert ook deel uit van het Dendermondse Jaarmarktweekend, waar we ook heel wat positieve reacties op kregen”.

‘Zondagmatinee’ betekent een heerlijk muzikaal concert, met een kop koffie en gebak tussendoor. Meer moet een mens op zondagnamiddag toch niet hebben? De Koninklijke Muziekkapel koos ook dit jaar opnieuw voor een licht verteerbaar programma. Popmuziek van vroeger en nu zullen de koffietijd muzikaal inkleuren. Zo passeren nummers van Christina Aguilera en R. Kelly de revue.

De kapel wil haar imago van dynamische vereniging nog eens extra in de verf zetten. “Jonge mensen zijn hier welkom’, vertelt voorzitter Scholliers, die zelf nog maar een jonge dertiger is. “We hebben het afgelopen jaar al enkele jonge tieners mogen verwelkomen in onze muziekkapel en we willen dit graag nog verder uitbreiden. We weten dat ons repetitiemoment (zondagochtend) niet ideaal is, maar wie eens van een repetitie komen proeven is, zal merken dat sfeer echt goed zit. We zijn in de eerste plaats op zoek naar slagwerkers en koperblazers. Wie zin heeft om ons te vervoegen, moet de sfeer tijdens Zondagmatinee maar komen opsnuiven”.

Met het initiatief wil de Koninklijke Muziekkapel, onder leiding van Luitenant kapelmeester Patrick Heirbaut, stilaan warm lopen voor haar Musical Notes-concert in cultuurcentrum Belgica op 31 maart.

Wie wil genieten van een luchtig harmonieconcert kan op 23 oktober om 14.30 uur terecht in het Sint-Vincentiusinstituut (ingang P. Van Duysestraat). Kaarten kosten € 6, gebak tijdens de pauze en na het concert inbegrepen. Reservaties op 0472 59 50 35 of zondagmorgen van 10 tot 12 uur in de brandweerkazerne.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie