Zoek

Ontdek zondag de trage wegen in Appels

Appels – Het is volgend weekend weer zover. In heel Vlaanderen worden de zogenaamde trage wegen onder de aandacht gebracht met allerlei activiteiten, wandelingen en fietstochten.

Ook het Regionaal Landschap Schelde-Durme werkt volop samen met verschillende gemeenten om de trage wegen toegankelijker te maken. Zo kunnen meer mensen deze veilige en groene wegen gebruiken om naar school, werk, winkel of akker te gaan. Of om een ommetje te maken.

Dendermonde grijpt de ‘Dag van de Trage Weg’ aan om een heel netwerk van trage wegen verspreid over het grondgebied een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Dankzij maai- en snoeiwerken kunnen wandelaars er genieten van bekende en minder bekende trage wegen.

De stad organiseert bovendien een begeleide landschapswandeling op zondag 23 oktober. Deze Warandewandeling loodst je langs trage wegen in Appels en Dendermonde. Deelnemers krijgen na afloop een drankje. De wandeling start om 14 uur aan het Gildehuis in de Vrijstraat 1 in Appels (einde rond 17 uur). Stevige stapschoenen zijn aangewezen.

Meer informatie: duurzaamheid@dendermonde.be of 052 25 11 87.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie