“NMBS moet bluts met de buil nemen”

Dedermonde – Het afschaffen van een flink aantal treinen naar en van Dendermonde valt bij de gemeenteraad niet in goede aarde. De raad stuurde daarom een brief aan de verantwoordelijke minister Inge Vervotte. “Gelijkaardige brieven werden gestuurd aan de topverantwoordelijken van de NMBS alsook aan de Kamercommissie Infrastructuur. Op verzoek van burgemeester Piet Buyse zullen wij ook de burgemeesters van Sint-Niklaas, Lokeren, Zele, Lebbeke, Opwijk, Merchtem en Asse inlichten over dit schrijven. Wij hopen dat ook zij de nodige protestsignalen geven”, aldus woordvoerder Gina Verhelst.

“Van de 193 treinen op de short-list zijn er niet minder dan 32 treinen die Dendermonde als vertrek- of eindpunt of als tussenstation hebben. Het is duidelijk dat de regio Dendermonde dan ook disproportioneel wordt getroffen”, aldus de gemeenteraad. “Bovendien stellen we vast dat de geplande schrapping van de vermelde treinen haaks staat op het hedendaags mobiliteitsbeleid, dat het openbaar vervoer als een volwaardig alternatief naar voor schuift.”

“Uit de argumentatie van de NMBS blijkt dat de besparing van enkele treinen is ingegeven om redenen van rentabiliteit: enkele treinen zouden zo weinig passagiers tellen dat de energiekost niet eens terugverdiend wordt. Deze cijfers zullen allicht wel kloppen, maar daartegenover staan de vele (over)volle treinen vanuit Dendermonde die wellicht het honderdvoud opbrengen. Moet de NMBS niet ‘de bluts met de buil’ nemen en dus ook die minder rendabele treinen in het aanbod houden? We hopen dat de NMBS zijn beslissing tot het afschaffen van 32 treinen wil herroepen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

  1. Fijn dat Dendermonde probeert hier iets aan te doen. Ik ben het er volledig mee eens dat het niet getuigt van een groene toekomstvisie, waarbij de trein als volwaardig alternatief aangeboden wordt.

Geef een reactie