Search

Onze bib valt in de prijzen

Dendermonde – De nieuwe openbare bibliotheek in de Kerkstraat kreeg vrijdag de ‘Prijs Bouwmeester’ voor de categorie ‘Publiek Domein’. De selectiecommissie beloonde met de prijs de stad Dendermonde voor het creatief omspringen met de publieke ruimte. De jury prees de moed van de stad om mee te gaan in een gedurfde, moderne architectuur. Onze stad werd daarom een voorbeeldstad genoemd voor andere Vlaamse steden.

Burgemeester Piet Buyse is bijzonder blij met de prijs. “Het is fantastisch dat wij de prijs voor onze nieuwe bib hebben ontvangen in een ander meesterwerk van de architectuur, namelijk de boekentoren van de Gentse universiteit die van de hand van Henry Van De Velde is. Die twee gebouwen zijn met elkaar gelinkt omwille van de boeken, maar ook door hun gedurfde architectuur.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie