“Asbestverwerking hoort niet thuis in onze dorpskern”

Schoonaarde – Het actiecomité Geen Asbest in Schoonarde (GAS) biedt de deelgemeente Schoonaarde te koop aan op de veilingsite eBay. De schrik bij de actievoerders is groot dat het asbestverwerkend bedrijf Asbeco toch een milieuvergunning krijgt ondanks het negatief advies van de gemeenteraad.

Hoe is het zover kunnen komen? De gemeenteraad spreekt zich uit tegen een milieuvergunning. Schepen François De Bleser gaat evenwel op provinciaal niveau akkoord met een milieuvergunning voor een periode van twee jaar. “Misverstand”, zegt het stadsbestuur. Het actiecomité vraagt meer tekst en uitleg en vreest dat alles al is bedisseld. Op een informatievergadering dagen 200 buurtbewoners op en beslissen om actie te voeren.

Zaterdag 5 november om 14 uur organiseert GAS een eerste protestmars. De actievoerders verzamelen aan het voetbalplein van FC Juventues. Zaterdag 11 november om 14 uur volgt een tweede protestmars. De vertrekplaats in de gedempte Dender in het stadscentrum. “Steun ons in onze strijd tegen de mogelijke komst van dit asbestverwerkend bedrijf in ons dorp. Enkele uren van jullie tijd kan onze gezondheid en die van onze kinderen verzekeren voor de komende 75 jaar. Asbestverwerking hoort niet thuis in onze dorpskern”, aldus de actievoerders.

[polldaddy poll=”5631459”]

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Eén reactie

Geef een reactie