Nieuwe Bogaerdbrug is in voorbereiding

Dendermonde – Er komt een “nieuwe beweegbare brug over de Oude Dender in de binnenstad”. Hiervoor diende Waterwegen en Zeekanaal nv deze week een stedenbouwkundige aanvraag in.

In 2004 heeft Waterwegen en Zeekanaal nv samen met de stad Dendermonde het project ‘De Dender loopt’ gelanceerd. Door het versterken van de landschappelijke en toeristisch-recreatieve functie te versterken, wordt de herwaardering van de Oude Dender nagestreefd. “Zo is in 2008 het oud sas gerenoveerd en is in 2009 de Vlasmarktbrug herbouwd”, laat Stefanie De Groote, woordvoerder van Waterwegen en Zeekanaal nv weten.

“De nieuwe Bogaerdbrug wordt gezien als de tweelingbrug van de Vlasmarktbrug en wordt ingeplant ter hoogte van de Bogaerdstraat en de Veerstraat op de huidige gedempte Dender. Naast het functionele aspect van de brug zal ze ook een meerwaarde hebben als kunstwerk in het landschap. De aanwezigheid van de brug moet de Oude Dender terug aantrekkelijk en voelbaar aanwezig maken op deze plek in de binnenstad. Met het oog op de pleziervaart is ook hier geopteerd voor een beweegbare brug. De omgevingsaanleg gebeurt op dezelfde manier als deze van het oud sas en de Vlasmarktbrug, waardoor het ook voor de oeverrecreant aangenamer vertoeven wordt.”

Stefanie De Groote : “In grote lijnen omvatten de werken het verwijderen van de bestaande afdamming ter hoogte van de Bogaerdstraat en de Veerstraat, het bouwen van een nieuwe Bogaerdbrug, het lokaal openleggen van de Oude Dender en het lokaal verlengen van de kaaimuren ter hoogte van de nieuwe Bogaerdbrug. De nieuwe Bogaerdbrug is wat betreft uitzicht identiek aan de Vlasmarktbrug, maar wordt één meter breder uitgevoerd omwille van verkeertechnische redenen.”

Het openbaar onderzoek naar aanleiding van de stedenbouwkundige aanvraag is momenteel lopende.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie