Zoek

Sp.a en Open Vld steunen asbestprotest

Dendermonde – Het actiecomité GAS organiseert vandaag in het stadscentrum een protestbetoging tegen het asbestverwerkende bedrijf Asbeco. De actievoerders verzamelen om 14 uur op de gedempte Dender.

Eddy Mertens (foto), OCMW-raadslid voor Open Vld, is één van de bezielers van het actiecomité. “Open Vld Dendermonde kan het initiatief enkel maar toejuichen”, aldus Stijn Pluym van Open Vld. “De meerderheid daarentegen nam in het verleden steeds een tweeslachtige houding aan. Open Vld is hierin tenminste duidelijk. Onder geen beding komt een asbestverwerkend bedrijf op het grondgebied van Dendermonde te staan.”

Ook Sp.a Dendermonde roept zijn leden en sympathisanten op om deel te nemen aan de betoging “Geen Asbest in Schoonaarde”. De partij vindt dat een asbestverwerkend bedrijf zoals Asbeco niet thuis hoort in Schoonaarde “De Dendermondse socialisten staan achter het protest”, laten René Van Marcke en Bart Van Malderen in een mededeling weten.

Gemeenteraadslid René Van Marcke : “In het verleden hebben wij ons al verzet tegen een milieuvergunning voor Asbeco in Schoonaarde. Een asbestverwerkend bedrijf hoort nu eenmaal niet thuis op de geplande locatie. Ik heb dit standpunt op de gemeenteraad verdedigd en heb – als enige gemeenteraadslid in Dendermonde – zowel namens mijzelf als in naam van mijn partij een officieel bezwaarschrift ingediend bij de bevoegde dienst van het departement Leefmilieu en natuur. Ook nu blijf ik dit standpunt verdedigen en steun ik de acties van de Schoonaardse bevolking”.

Schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Bart Van Malderen: “Het gaat hier niet over Not In My Back Yard. We willen ook in dit dossier onze verantwoordelijkheid nemen. Alleen is het voor ons onbetwistbaar dat een asbestverwerker niet thuis hoort op een lokaal bedrijventerrein dicht bij een woonzone. Ik zal in het Vlaams Parlement de bevoegde minister Schauvlieghe interpelleren en haar vragen een oplossing op Vlaams niveau te zoeken voor asbestverwerkende bedrijven, uiteraard op uitgeruste terreinen”.

[polldaddy poll=”5631459″]

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie