Zoek

Vicaris brouwt voor het goede doel

Dendermonde – Brouwerij Dilewyns, bekend van het Vicarisbier, gaat 7.500 liter bier brouwen voor ‘Music For Life’ van radiozender Studio Brussel. Dit jaar wordt het ingezamelde geld ingezet om het probleem van diarree bij kinderen in de derde wereld aan te pakken.

Het initiatief komt van Peter Croonenberghs, lesgever bij CVO Phanta Rei in Gent. Hij nam contact op met zijn ex-leerlinge Anne-Cathérine Dilewyns, zaakvoerder van brouwerij Dilewyns, met de vraag samen een bier te brouwen voor Music For life.

Peter Croonenberghs: ‘De opleiding ‘Brouwerij en Mouterij’ bestaat uit zowel een theoretisch als een praktijkgedeelte. Eén van mijn studenten, Pieter Will, kwam op het idee om met de hele klas een bier te maken voor de actie Music For Life. Brouwerij Dilewyns was meteen bereid ons dat bier te laten maken op 11, 12 en 13 november.”

De keuze voor deze brouwerij is niet toevallig. “Anne-Cathérine is een oud studente. Toen ze voorstelde om met de studenten daar te gaan brouwen, moest ik dus niet lang twijfelen. Dat we het bier dan kunnen verkopen voor een goed doel, geeft het nog een extra dimensie”, aldus Peter Croonenberghs.

Anne-Cathérine Dilewyns: “Aangezien ik zelf de opleiding gevolgd heb weet ik hoe belangrijk het is om als student ervaring op te doen in een ‘echte’ brouwerij. Daarnaast vond ik het ook een leuk idee om de opbrengsten aan Music For Life te doneren.”

Het bier zal vanaf eind december verkrijgbaar zijn in flesjes van 33cc, maar ook in vaten van 30 liter.

Meer informatie: ac.dilewyns@vicaris.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie