Nieuwe tractor houdt fietspaden sneeuwvrij

Dendermonde – De stad kocht een nieuwe tractor aan die deze winter kan ingezet worden voor sneeuw- en ijzelbestrijding op de fietspaden in onze stad. Vooraan op de tractor staat een borstel die de sneeuw eerst wegborstelt, achteraan hangt een aanhangwagen met zoutstrooier. Door de combinatie bekomt men een beter resultaat en zullen de fietspaden vlugger ijsvrij zijn. Borstelen en strooien biedt bovendien voordelen wat betreft de veiligheid van de fietsers terwijl het economisch en ecologisch interessant is: er is minder zout nodig. Wanneer de stadsdiensten uitrukken voor algemeen strooien worden de fietspaden steeds meegestrooid.


Vandaag gaf de stad ook cijfers vrij over het bedeelde strooizout. Elke inwoner van Dendermonde is verplicht om het voetpad voor zijn woning sneeuw- en ijsvrij te houden, en kreeg daarvoor van de stad een zak gratis strooizout. In totaal zijn 7.059 zakken van 10 kilogram uitgedeeld aan inwoners, en zijn er 657 zakken zout voorzien voor de stadsgebouwen. In totaal is er dus alvast 77.160 kilogram zout in omloop specifiek voor de voetpaden. Dendermonde lijkt klaar voor een witte kerst.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord