Zoek

Geen parking onder Oude Vest

Dendermonde – De stad ziet af van de plannen om onder de Oude Vest een ondergrondse parking te bouwen. Dat bleek gisteren tijdens de informatievergadering over het herwerkte mobiliteitsplan voor Dendermonde. Een stabiliteitsstudie heeft aangetoond dat de ondergrond er niet geschikt is. De stad zoekt wel naar een alternatief voor een ondergrondse parking of een parkeergebouw die goed bereikbaar is vanaf de stadsboulevard (Noordlaan – Leopold II-laan).

Het volledige mobiliteitsplan is beschikbaar op de website van de stad (hier). Wie bezwaren heeft, kan die -gemotiveerd- tot 23 januari schriftelijk of via e-mail overmaken aan de dienst Mobiliteit en Verkeer van de stad (mobiliteit@dendermonde.be).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 Responses

 1. En dat weten ze NU pas ……. dit is ons duidelijk in het gezicht uitlachen….en verder maar parkeerbeperkingen opleggen…..en natuurlijk verder boetes innen…. want de 15minuten gratis dat is ook een lachertje…..

  een Tip: 15 minuten gratis parkeren AFSCHAFFEN……( tijd is te kort om 1 boodschap te doen)
  Vervangen door 30 minuten gratis parkeren en dan de overtreders harder aanpakken (vb kostprijs boetes in functie van 30+minuten)

 2. En dan zijn er nog die beweren dat politiek geen bindingen heeft met ondernemingen om bouw projecten in te planten. Het is een beetje te toevallig, elke keer als “het stad” Dendermonde een plan heeft worden er parkeerplaatsen uit—gestreept.
  Wie nu wil winkelen moet straks al 5 straten verder zijn auto parkeren, en het is nu overal betalend, wie wordt er hier beter van “het stad” of de inwoners?
  Alleszins niet de inwoner die er zijn boodschappen moet doen, wie er dagelijks zou gaan winkelen met de wagen, betaald voor dit grapje al snel 200€ per jaar aan parkeertickets.
  Hoeveel rijden er vandaag, net om die reden al niet door naar een andere winkel of stad, waar men wel rekening houd met auto’s en bereikbaarheid.
  Ik vraag me af of de winkeliers hier allemaal wel zo gelukkig mee zijn, het is niet voor niks dat er zoveel leegstaand is in de Brusselsestraat.
  Maar ja, dat zal ”het stad” worst wezen, als zij hun inkomen maar krijgen, dan kunnen ze het weer verbrassen aan nieuwe pleintjes, jachthaventjes, verkeersremmers of ondergrondse parkeerplaatsen.
  En ondertussen verongelukken we ons al 30 jaar op de fietspaden.

Geef een reactie