Search

“Jongeren maken opvallend weinig zelf muziek”

Dendermonde – Cultuurcentrum Belgica en de stedelijke jeugddienst willen hun aanbod voor tieners verbeteren en organiseerden daarom een bevraging. In totaal werden 385 jongeren bevraagd.

“Het viel al langer op dat het huidige aanbod niet altijd het juiste antwoord bood voor alle jongeren. Daarop sloegen we de handen in elkaar om te horen wat hun hartje dan wél begeert. Via een steekproef trachten we de Dendermondse tieners beter te begrijpen en een divers assortiment te verschaffen afgestemd op hun behoeften en verlangens”, meldt jeugdconsulente Ellen De Grauwe.

De resultaten van de enquête “zijn eerder bevestigend”. Ellen De Grauwe: “Zo spenderen jongeren inderdaad veel tijd achter de computer, op internet, Facebook en andere nieuwe media. Beluisteren ze inderdaad graag muziek en zijn vrienden een belangrijke factor in hun jonge leven. In tegenstelling van de gangbare ‘ze-zijn-lui-gedachte’ sporten zij ook naar believen en beschikken zij over voldoende tijd om zichzelf te ontplooien.”

“Veel jongeren beluisteren dus muziek, maar opvallend weinig maken zelf muziek. Ook de ‘music-for-life-zender’, Studio Brussel, moet het onderspit delven voor populaire radiozenders als Q-music en MNM. De favoriete artistieke disciplines waarmee jongeren graag aan de slag willen gaan zijn muziek, theater, dans en fotografie. Tot slot blijft het geliefde weekblad Joepie nog altijd dé favoriet bij uitstek”, aldus Ellen De Grauwe.

Het uitgangspunt van de bevraging was om te kijken welke richting bij de programmering van cultuurcentrum Belgica en de jeugddienst het best wordt uitgegaan. Het resultaat is het ‘tienertraject’ waarbij jongeren van 15 jaar de kans krijgen een originele creatie in elkaar steken onder de deskundige begeleiding van kunsteducatieve organisatie Artforum. “We kunnen nog niets verklappen wat het eindresultaat zal worden. Dat zult u te zien krijgen op de avant première op 21 april”, aldus Ellen De Grauwe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie