Zoek

Eben gecast voor muziekclip van Maurice Engelen

Sint-Gillis – De negenjarige Eben Yehemdi uit onze stad werd eind vorig jaar na een spannende finale de winnaar van ‘Little Kid Model 2011’, een modellenwedstrijd voor kinderen tussen 5 en 13 jaar.

“De deelname van Eben aan deze kindermodellenwedstrijd was niet gepland en gebeurde eigenlijk eerder toevallig”, vertelt mama Jersy Teugels. “Ik deed vroeger vaak photoshoots en het leek een leuk idee om dat een keer samen met Eben te doen”, vertelt Jersy. “De foto’s vielen echt heel goed mee en we hebben toen een aantal foto’s op de website van een kindermodellenbureau geplaatst met de bedoeling om zo voor haar misschien een aantal extra opdrachten te bekomen. Via dit contact kreeg Eben een uitnodiging om deel te nemen aan ‘Little Kid Model 2011’.

“Kinderen anno 2011 dromen vaak van een leven als model. Met alle televisieprogramma’s over topmodellen, is dit bij de kinderen een echte hype geworden. Wij willen met Little Kid Model, voor een aantal kinderen die dromen voor een stukje waarmaken. Deelnemen is voor de kinderen dan ook een ongelofelijke ervaring. En volgen er na de wedstrijd nog opdrachten, dan is dat voor de kids extra leuk meegenomen”, aldus organisator Vera Wesenbeek.

Aan ‘Little Kid Model 2011’ namen 159 kinderen deel. Eben haalde met glans de halve finale en finale en uiteindelijk won ze ook de wedstrijd. “Ze was al van bij de start één van de grote favorieten, maar doorheen de wedstrijd hebben we altijd beide voeten op de grond gehouden. We gaan haar ook nu zeker niet pushen om bepaalde opdrachten te doen. Het moet plezant blijven en school is de absolute prioriteit”, aldus Jersy. De eerste plaats leverde Eben alvast een professionele fotoshoot voor een magazine en een eigen portfolio op. “Ze werd ook gecast om deel te nemen aan een clip van muziekproducer Maurice Engelen, bekend van Praga
Khan”, vult Jersy Teugels aan.

Op de website van ‘Little Kid Model’ schrijft Eben dat ze later graag onderwijzeres wil worden en als vrijwilliger aan de slag wil in een dierenasiel, maar nu kan ze ook beginnen dromen van een loopbaan als model.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 reacties

Geef een reactie