Zoek

Cultuurcentrum Belgica trekt meer lokale producties aan


Appels – Dansgroep Gymmax Jazz Dance telt met spanning af naar de twee uitverkochte dansvoorstellingen op 4 en 5 februari in cultuurcentrum Belgica. “Het is ongelofelijk hoe snel de tickets voor beide voorstellingen de deur uitgingen”, vertelt choreografe Danny Verneirt.

De uitverkochte shows zijn een bewijs dat lokale producties het goed doen. Ook Bart Van den Broucke, directeur van cultuurcentrum Belgica, is tevreden met het succes van de Dendermondse verenigingen. “Het is onze taak om lokale producties te ondersteunen en een onderkomen te bieden. Ze vormen een mooie aanvulling op het reguliere programma podiumkunsten van het centrum”, legt Bart uit.

In het verleden stimuleerde het cultuurcentrum lokale podiumkunsten door sinds 2005 elk jaar een lokale creatie te programmeren. “We hebben voor dit seizoen het accent verschoven naar lokale beeldende kunsten waarbij lokale kunstenaars de kans krijgen te exposeren in de foyer van het cultuurcentrum”, vertelt Bart Van den Broucke. Het cultuurcentrum laat sinds kort ook verenigingen toe om anderhalf jaar op voorhand een zaal te reserveren. “Dit gebeurt dan voor we zelf onze kalender invullen waardoor de keuze voor vereniging zich niet beperkt tot de data die overblijven. Deze manier van werken heeft ervoor gezorgd dat het aantal lokale producties is toegenomen en dat is een positieve evolutie”, aldus Bart.

Deze extra inspanning samen met de aangeboden ondersteuning wordt door het verenigingsleven gewaardeerd. “De samenwerking met het cultuurcentrum verloopt fantastisch”, zegt Danny Verneirt van Gymmax Jazz Dance. “Voor onze eerste shows, twee jaar geleden, kregen we van de theatertechnici enorm veel medewerking en input. Ze gaven ons onder meer heel wat bruikbare tips in verband met de belichting en het geluid”, aldus Danny. “We hebben intussen al flink wat expertise in huis. Onze theatertechnici en toneelmeester zetten graag hun talenten, kennis en ervaring in voor lokale producties omdat het een mooie afwisseling en aanvulling is op de externe producties waarbij hun inbreng vaak beperkt blijft”.

Hoewel het cultuurcentrum voor dansproducties door de breedte van het podium geen evidente locatie is, is Danny Verneirt van Gymmax Jazz Dance bijzonder opgetogen over de accommodatie en de samenwerking. “De medewerking is fantastisch en het publiek kan de show in de best mogelijke omstandigheden bijwonen”, besluit Danny Verneirt.

Gymmax Goes Belgica II vindt plaats op 4 en 5 februari in cultuurcentrum Belgica. Omdat beide voorstellingen zijn volzet, kan worden gereserveerd voor de generale repetitie op zaterdag 4 februari om 10 uur. Reserveren kan via 0497/48 42 99 of gymmaxgoesbelgica@gmail.com

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie