Zoek

“Nieuwe generatie jeugdhuismedewerkers staat klaar”

Sint-Gillis – Zenith heeft plannen om opnieuw een fulltime beroepskracht aan te trekken. Het jeugdhuis bevond zich iets meer dan een jaar geleden nog in het oog van de storm toen het zijn beroepskracht moest laten gaan.

Diederik Vermeir en Tim De Vogel loodsten – samen met een groep gemotiveerde jongeren – het jeugdhuis door een woelig 2011. “Het voorbije jaar werd hard gewerkt. We hadden geslaagde concerten en fuiven, namen de taken van de vroegere beroepskracht over met de raad van bestuur en investeerden verder in de infrastructuur.”, vertelt Diederik. “Andere gelijkaardige jeugdhuizen werken doorgaans met enkele mensen in dienstverband en hier wordt alles door vrijwilligers gedragen. Om de werkdruk voor de medewerkers te verlagen en hen professioneel te ondersteunen zijn we op zoek naar een beroepskracht.” De vrijwilligersgroep waagt zich niet over één nachtje ijs.

“We organiseerden samen met de jeugdhuizenkoepel Formaat een visiedag waarop werd nagedacht over de rol en de taken van een beroepskracht”, vertelt voorzitter Tim De Vogel. “Wat ons betreft staat een nieuwe generatie klaar om de jeugdhuiswerking op zich te nemen. De grote belangstelling voor de visiedag is daarvan het bewijs.” Diederik Vermeir en Tim De Vogel nemen in april afscheid van het jeugdhuis. “Maar we verdwijnen uiteraard niet helemaal en zullen zeker in het begin beschikbaar blijven”, vertelt Diederik.

Meer informatie: www.jhzenith.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie