Zoek

Pseudovogelpest in Appels

Appels – Door de diensten van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) werd bij een duivenliefhebber in Appels pseudovogelpest vastgesteld. Rond de woning werd een schutkring van 500m ingesteld. Om verspreiding van de ziekte te voorkomen zijn een aantal maatregelen van kracht. De pseudovogelpest is ongevaarlijk voor mensen.

Vervoer van alle pluimvee (met uitzondering van slachtpluimvee) en het strooisel is verboden. Iedereen binnen de schutkring dient zo vlug mogelijk het aantal en soort pluimvee en/of vogels door te geven aan de stedelijke dienst groen en natuur. Levend pluimvee en/of vogels (dus ook duiven) moeten opgesloten worden. Binnen de 48 uur moet worden overgegaan worden tot inenting van al het pluimvee dat zich in de schutkring bevindt en waarvan geen attest van vaccinatie, uitgevoerd tijdens de laatste vier maanden, kan voorgelegd worden. De maatregelen zijn van kracht tot en met 18 februari 2012.

Meer informatie bij de stedelijke dienst groen en natuur (052-25 11 25) en bij het FAVV (09-210 13 30) – www.favv.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie