120 Nederlandse badmintonspelers zakken af naar onze stad

Dendermonde – De Ros Beiaard Badminton Cup van Badmintonclub Oudegem is op 6, 7 en 8 april aan zijn vijfde uitgave toe. Het sportieve evenement is uitgegroeid tot het grootste badmintontornooi van ons land.

“Het tornooi zit weer volledig vol met al 430 deelnemers ingeschreven. Alleen in de hoogste categorie kan er nog een beetje volk bij. Er zakken dit jaar 120 Nederlanders af naar ons tornooi”, aldus Cedric Cooreman, voorzitter van BC Oudegem.

Het tornooi maakt deel uit van het BBA-Circuit, een regelmatigheidscircuit voor spelers uit de hoogste categorie. “Om te tonen dat we niet op onze lauweren rusten, hebben we dit jaar het prijzengeld verhoogd naar 5000 euro”, aldus Cedric Cooreman. “In de Heren Enkel A doet de runner-up van het Belgisch Kampioenschap, Maxime Moreels, mee. En ook de runner-up in de Dames Enkel A, Nining Kustyaningsih, doet mee. In de Gemengd Dubbel A mogen we van de Belgische Kampioenen Fréderic Gaspard- Sabine Devooght stevig vuurwerk verwachten. Ook de Nederlanders laten zich niet onbetuigd en brengen een rits topspelers mee. Uiteraard zitten de lagere klassementen ook vol jonge, en iets minder jonge, talenten.”

Het tornooi vindt plaats in het sportcomplex aan de Van Langenhovestraat. De toegang is gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie