Zoek

Lagere schoolkinderen verkennen de wereld

Dendermonde – De leerlingen van de basisschool Atheneum werkten de voorbije twee weken rond het thema ‘landen en culturen’. “Vertrekkende van hun eigen geboorteplaats gingen de kinderen op zoek naar hun familieroots, favoriete vakantiebestemmingen en hun droomlanden”, vertelt Inge de Koning van de basisschool. “Elke morgen vertrokken we gezamenlijk met als airhostessen verklede juffen de wereld rond beginnende met een dansje op de speelplaats. Zo kregen we de voorbije dagen ook onze bewegingsopvoeding en vooral de warmte. Zowel de kleuters als de lagere schoolkinderen samen met alle juffen huppelden vanaf dag één blij en vrolijk mee. Heel veel ouders staken een handje toe bij de workshops en dit werd door klein en groot heel erg gewaardeerd. Op vrijdagnamiddag 10 februari nodigden wij alle ouders uit om een kijkje te komen nemen naar wat we de voorbije 14 dagen leerden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie