Zoek

Broer en zus te gast in Belgica

Dendermonde – Broer Bert en zus Griet De Geyter, artistiek talent uit onze stad, zijn te gast in cultuurcentrum Belgica. Vrijdag 17 februari brengt het saxofoonkwartet BL!NDMAN barokmuziek van Buxtehude en tijdgenoten. Voor dit concert spelen de saxofonisten samen met BL!NDMAN [vox], een vocaal kwintet met onder meer stadsgenote Griet De Geyter.

Griet De Geyter is een jonge sopraan met wortels in Dendermonde die al enkele jaren deel uit maakt van dit gerenommeerde ensemble. Zij volgde haar opleiding aan het Leuvense Lemmensinstituut bij Dina Grossberger en studeerde verder in Den Haag en Amsterdam. Zij trad al verschillende malen op als soliste, zowel in opera, oratoria, als recitals. Ook ensembles als Zefiro Torna, Collegium Vocale Gent en Huelgas Ensemble doen regelmatig beroep op haar soepele sopraanstem.

Ook Griets broer, Bert, is te gast in Belgica dit voorjaar. Bert De Geyter groeide op in Dendermonde. Zijn werk is een zoektocht naar het geheim van de ruimte, wat haar maakt en wat haar deelbaar maakt. Tekenen hoeft in zijn oeuvre dan ook niet steeds op papier te bestaan. Hij doet het in de ruimte, met de ruimte, of naar persoonlijk aanvoelen van de plaats, haar bestemming en haar tijdelijke status van ruimte-tussen en van speeltuin.

Naast beeldend kunstenaar is Bert De Geyter ook radiomaker, programmator en dj. Vanachter de draaitafels neemt hij je mee op een ‘context based roadtrip through the world of vinyl releases’. Meteen weet je wat je van zijn beelden kan verwachten: een heel eigen, eclectische wereld.

Griet De Geyter met ‘BL!NDEMAN plays Buxtehude’ op vrijdag 17 februari om 20 uur in de Abdijkerk, Vlasmarkt.

Bert De Geyter stelt tentoon vanaf eind april: installatie in inkomhal van cultuurcentrum Belgica en van 11 mei tot 10 juni in Huis Van Winckel.

Meer informatie: www.ccbelgica.be – 052-20 26 40

www.grietdegeyter.com
www.bertdegeyter.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie