Laatstejaars planten eerste Oost-Vlaams ondernemersbos

Dendermonde – De laatstejaarsscholieren Handel en Boekhouden Informatica van het Vrij Handels- en Technisch Instituut Dendermonde combineren ecologisch bewustzijn met duurzaam ondernemen. Hun slagzin is niets voor niets: for people and planet. Met hun minionderneming Proventi realiseren ze een primeur in Oost-Vlaanderen: de aanplanting van het eerste Oost-Vlaams ondernemersbos.

De afgelopen weken hebben de studenten van Proventi heesters of boompakketten verkocht aan bedrijven in de streek. Op 27 maart wordt het Oost-Vlaams ondernemersbos officieel aangeplant op een terrein ter beschikking gesteld door de provincie Oost-Vlaanderen. Bij die gelegenheid zal aan de bedrijfsleiders van de ondernemingen met een hart voor de natuur een certificaat overhandigd worden.

Doemdenkers beweren wel eens dat de ik-generatie van de 21ste eeuw geen idealen heeft, maar dat geldt alleszins niet voor de miniondernemers van Proventi.

Meer informatie: www.proventi.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie