KWB Appels brengt herkenbare volkskomedie

Appels – De toneelkring van KWB Appels pakt ieder jaar – begin maart – uit met een nieuwe toneelproductie. Dit jaar liet regisseur Juul De Landtsheer zich inspireren door de duivenmelkers, die in het landelijke Appels trouwens nog heel actief zijn.

Het Appelse KWB-toneel staat al jaren gekend voor een avond lachen en amusement. Ook dit jaar koos het opnieuw voor een dolkomisch stuk. “Dit is gewoon ons kenmerk”, vertelt regisseur De Landtsheer. “De mensen komen naar onze voorstellingen met de bedoeling om eens een avondje goed te kunnen lachen. We proberen dan ook dit jaar ons publiek weer op hun wenken te bedienen.”

KWB Appels is al aan haar 31ste productie toe en krijgt nog steeds haar zalen goed gevuld. Volgens De Landtsheer heeft het te maken met de uitstekende ploeg van medewerkers die zich ieder jaar weer achter de productie schaart, maar ook door de laagdrempelige toegangsprijs. “Ik zie vele producties ieder jaar duurder worden voor het publiek. In Appels kiezen we er voor omdat betaalbaar te houden. We hebben liever dat de mensen nadien nog gezellig een drankje kunnen blijven drinken en gezellig kunnen napraten.”
“Eén van de typische elementen van KWB Appels is dat we wel eens een verhaal uit het leven gegrepen nemen, maar dat we het door het inbrengen van enkele dubieuze toestanden tot een echt goedlachse klucht maken”, legt De Landtsheer uit. “Daarnaast koos ik er voor om elk personage dit jaar sterk te karakteriseren als een typetje, waardoor we enkele typische personages extra humoristisch kunnen uitspelen”.

Het verhaal gaat over twee duivenmelkers die iedere zondag te laat thuis komen voor het eten, tot grote ergernis van hun vrouwen. Onder invloed van een tante die tijdelijk bij één van de duivenmelkers woont, worden de twee mannen buiten gegooid en moeten ze voortaan in het duivenkot gaan wonen. De twee mannen laten het aanvankelijk niet aan hun hart komen en leven zich uit met het beoefenen van hun hobby’s. De twee denken een leventje te kunnen leiden als God in Frankrijk, maar dat blijkt toch een kleine misrekening te zijn…

“Ik denk dat we een herkenbaar verhaal brengen. Toch berust elke gelijkenis met bestaande feiten op louter toeval”, legt regisseur De Landtsheer uit. “Ik ben ook blij dat we de duivenmelkers nog eens in een leuker daglicht kunnen stellen, na de recente problemen met de vogelpest”, besluit hij.

Dat KWB Appels weer klaar is voor een avondje dolkomisch amusement staat als een paal boven water, of beter valt als een duif uit de lucht. Iedereen geeft iedere keer weer het beste van zichzelf en dat komt de kwaliteit zeker ten goede. In de eerste plaats de acteurs, die als amateurs toch sterk het semiprofessionele benaderen. Maar ook de decorbouwers, die dit jaar weer zorgden voor een uniek en ongezien decor. Een reden te meer om af te zakken naar één van de voorstellingen.

‘Het Streepken’ wordt opgevoerd in het Parochiaal Centrum (Vrijstraat 1) op vrijdag 2 en zaterdagen 3 en 10 maart om 20 uur; op zondag 4 maart om 15 uur (met koffie en gebak). De galavoorstelling op vrijdag 9 maart om 20 uur vindt plaats ten voordele van SNITT, een tafeltennisclub voor andersvaliden, waarbij Appelsenaar Tim Vinck is aangesloten.

Tickets voor vrijdag 2 en zaterdag 10 maart kosten 5 euro en kunnen gereserveerd worden op het nummer 052 21 51 16.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie