Zoek

De Bijenkorf doet mee aan de Wereldwaterdag

Sint-Gillis – Donderdag 22 maart stappen duizenden mensen over de hele wereld in het kader van de Wereldwaterdag 6 kilometer voor water. Ook de basisschool De Bijenkorf sluit zich bij de actie aan.

Een heleboel organisaties slaan de handen in elkaar en vragen met “World Walks for Water” aandacht voor schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. De actie wil ook een signaal geven aan overheden om de nodeloze dood van 4.000 kinderen per dag een halt toe te roepen.

Miljoenen mensen stappen elke dag gemiddeld 6 kilometer, gewoon om het water te halen voor hun basisvoorzieningen. Miljarden hebben zelfs geen schone plaats om naar het toilet te gaan. Het gebrek aan zuiver water zorgt voor een vicieuze cirkel van ziekte, beperkte levensverwachting en armoede.

De tijd die kinderen spenderen aan het halen van water zorgt er voor dat ze minder tijd – minstens 2 uur per dag – op school kunnen doorbrengen. Daardoor missen die kinderen vaak een opleiding. Bovendien moeten ze het zware gewicht vaak helemaal alleen dragen.

“Op 22 maart stappen de leerlingen van onze school mee om deze actie te ondersteunen. Wij worden verwacht op de Grote Markt omstreeks 14 uur waar het stadsbestuur een geanimeerde wandeling organiseert”, aldus Ria Maes van de school.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie