Zoek

Gitaardag op zaterdag 28 april

Dendermonde – Zaterdag 28 april om 14 uur kunnen liefhebbers zich in de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans – samen met de leraar elektrische gitaar David Piedfort – in de wereld van de gitaar storten.

Er is eerst een voorstelling van alle soorten gitaren: de akoestische, elektrische, dobro’s, 12-snarige, ukeleles, baritons, basgitaren, tenorgitaren enzovoort. Tegelijk krijgen geïnteresseerden ook een overzicht van de geschiedenis van de gitaarmuziek. Verschillende grote gitaristen en hun muziek worden voorgesteld.

Deze namiddag wordt afgesloten met de boeiende documentaire “It Might Get Loud” die het verhaal vertelt van drie grote gitaristen en hun carrière: Jack White (White Stripes), The Edge (U2) en Jimmi Page (Led Zeppelin). Deze film is een ware aanrader voor alle gitaristen.

Wie graag wil aanwezig zijn, stuurt vooraf een e-mail naar samwd@dendermonde.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie