Zoek

Wat doe je op zaterdagavond 21 april? (update)

Hieronder een greep uit het aanbod. Hebben we activiteiten over het hoofd gezien? Laat het even weten in de ‘comments’.

‘Hou uw muil et tais-toi’
In samenwerking met de kunsteducatieve organisatie Artforum sloegen cultuurcentrum Belgica en de jeugddienst dit seizoen de handen in elkaar. Van november 2011 tot april 2012 volgden een 11-tal tieners diverse workshops rond fotografie, muziek, theater en decorbouw. Onder begeleiding van Martje Ceulemans, theaterdocente en regisseuse, werkten deze jongeren aan een eigen artistieke performance, die de titel’Hou uw muil et tais-toi’ meekreeg. Ze inspireerden zich hiervoor op het werk van twee fotografen: Erwin Olaf en Martin Parr.

Tijdens de performance leidt een makelaar je rond in het statige herenhuis, Huis Van Winckel, waar een op het eerste zicht verfijnde familie woont. Al snel zal je dingen te zien en te horen krijgen, die een heel ander beeld van de familie schetsen. Zo houdt de dementerende oma er nogal louche praktijken op na… Kom zelf de geheimen van deze familie ontdekken tijdens de rondleidingen!

zaterdag 21 april om 19.30 uur in CC Belgica – Huis van Winckel
zaterdag 21 april om 21.00 uur in CC Belgica – Huis van Winckel
zondag 22 april om 15.00 uur in CC Belgica – Huis van Winckel

Kroegentocht in Appels
In Appels vindt zaterdagavond de vierde kroegentocht plaats. Je kan er gratis en voor niks naar zeven bands. De organisatoren voorzien een gratis pendelbus tussen de vijf deelnemende locaties: Café Kantekleer Café Sparta, Café-feestzaal Half-Af, Café-taverne De Rust en de kantine van de korfbalclub Appels Korfbal.

Benefietparty in jeugdhuis Zenith
In jeugdhuis Zenith in Sint-Gillis vindt een party plaats onder het motto ‘Benefit for a child’. Deze benefietfuif staat in het teken van de vijfjarige Yenka die, ondanks haar jonge leeftijd, al drie operaties heeft ondergaan. Iedereen die Yenka wil steunen, is op 21 april welkom in Zenith, waar vaste Zenith-dj’s Fooonetik, Dossch-Y en Jazz & Bhang samen met Jo Hancock en L-DC & Z-OLEX de dienst uitmaken. Start om 21:00 uur.

Galabal in ‘t Vaderland
Zaterdag vindt ook het ‘Galabal Oud-Scouts Dendermonde’ plaats in Gasthof ’t Vaderland aan de Grote Markt. Inschrijven voor het bal kan tot en met vrijdag 20 april via oudscouts.dendermonde@gmail.com.

Kalleke Step over Dendermonde
Om het eerste speelseizoen van Kalleke Step nieuwe stijl in schoonheid te eindigen trekt het marionettentheater vanaf zaterdag 21 april alle registers open met de voorstelling ‘Coconut II’. “In een wervelende TV-Joost show met film, poppenspel, livemuziek en zang passeren de belangrijke gebeurtenissen van het voorbije jaar in Dendermonde de revue. Het stuk wordt opgevoerd 21, 22, 28 en 29 april.

KSJ Dendermonde organiseert quiz
In zaal Mariakring aan het Kerkplein pakt KSJ Dendermonde uit met een breinbrekende quiz. Het leuke is: niemand gaat met legen handen naar huis! De quiz start om 20 uur. Meer informatie: www.ksjdendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie