Zoek

Hilde Pien vertelt over componist Robert Schumann

Dendermonde – Geen enkel componist heeft zijn zielsverwantschap, zijn verlangen, zijn liefde zo intens verklankt als Robert Schumann. Elke noot is “een kreet van mijn hart aan jou”. Die “jou” is Clara Wieck, dochter van de beroemde pianopedagoog Friedrich Wieck en zelf een uiterst getalenteerde pianiste en componiste.

Vader Wieck verzet zich hevig tegen een huwelijk. Er is een rechterlijke uitspraak nodig om hen te verenigen. Het leven in Düsseldorf met de psychisch labiele Schumann is intens, mooi, maar moeilijk. En dan verschijnt in het drukke huishouden een jonge man uit Hamburg: Johannes Brahms. Robert Schumann is onder de indruk van zijn talent. Johannes Brahms bewondert Schumann en steunt Clara. De rode draad in het leven van deze drie persoonlijkheden is muziek, muziek, muziek…!

Dinsdag 24 april om 20 uur introduceert Hilde Pien je in hun muzikale wereld. “We beluisteren hun verklankt verlangen, we lezen hun ontroerende brieven. We dompelen ons onder in de romantiek van de 19de eeuw”, aldus Hilde Pien.

Deze avond is een initiatief van het Davidsfonds Dendermonde en vindt plaats in de Reynoutzaal in het stadhuis. De toegang bedraagt 4 (leden) en 6 euro (niet-leden).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie