Ook in beroep geen milieuvergunning voor Asbeco

Schoonaarde – Op de website van schepen Leen Dierick verscheen het bericht dat Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur, de milieuvergunningsaanvraag van de bvba Asbeco voor de exploitatie van een nieuw asbestafvalverwerkend bedrijf in Schoonaarde heeft geweigerd. Hiermee wordt de beslissing van 10 november door de deputatie van Oost-Vlaanderen in beroep bevestigd.

Vlaams minister Joke Schauvliege: “De noodzakelijke verwerkingscapaciteit van asbestafval staat buiten kijf, maar mag niet ten koste gaan van de directe leefomgeving. In Schoonaarde zou de impact van het asbestafvalverwerkend bedrijf voor de omgeving te zwaar zijn. Bovendien past het bedrijf op die plaats niet in de lokale bedrijvigheid die de stad Dendermonde voor ogen heeft.”

Update. Zaakvoerder Koen Heymans liet aan het Nieuwsblad weten zijn zaak voor de Raad van State te willen verdedigen. Hij “verwijt de minister dat ze twee maten en twee gewichten hanteert.” Lees hier het volledige artikel.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie