Zoek

Rugbyclub droomt van een Topsportcentrum

Dendermonde – De Dendermondse rugbyclub beleeft topdagen! De kaarten lagen op sportief vlak nog nooit zo goed. De club speelt in de competitie in de hoogste regionen en heeft ook schitterende vooruitzichten op de beker. Ook als organisatie gaat het de club voor de wind. Het jaarlijkse rugbytornooi – dat op 25, 26 en 27 mei plaatsvindt – kan rekenen op een ruim internationaal deelnemersveld waar onder zelfs een team uit Pakistan. En er is meer. De club droomt ook van een Topsportcentrum in Dendermonde.

“We hebben een droom, en die is het realiseren van een topsportcentrum voor rugby in Dendermonde”, vertelde Eddy Van den Broeck op de persontmoeting naar aanleiding van het 19de rugbytornooi eind mei. “We zijn nog volop in bespreking met het stads- en provinciebestuur. We hebben op dit ogenblik geen 100% zekerheid dat het centrum er komt.”

Het topsportcentrum zou worden gebouwd op de plaats waar de huidige accommodatie van de club zich bevindt. “Het zou de bedoeling zijn om meer vergaderruimte, extra leslokalen, een aparte fitnessruimte en een plaats voor een medisch team met onder meer kinesisten te voorzien”, lichtte Eddy Van den Broeck toe. Voorzitter Alain Buyens: “Als we de toekomst van de rugbysport in Vlaanderen willen veilig stellen, dan is een topsportcentrum een logische volgende stap”.

Voor het zover is, staat eerst het 19de ‘Flanders Open Rugby’ op het programma. Op 25, 26 en 27 mei worden meer dan 80 teams en 1.500 spelers van over heel de wereld in Dendermonde verwacht. De wedstrijden starten op zaterdag 26 mei om 9.30 uur. ’s Avonds is een ‘luxury’ barbecue voorzien en start om 21 uur een grote party. Zondag 27 mei starten de wedstrijden om 9 uur. De finales vinden plaats vanaf 16 uur. Het weekend wordt afgesloten met een grote 70-80-90 party.

Nieuw dit jaar is de wereldrecordpoging ‘scrum’. Volgens wikipedia is een scrum “een manier van spelhervatting na een kleine overtreding, waarbij een groep spelers de tegenpartij probeert weg te duwen om de bal te verkrijgen”. Het record staat momenteel op 391 spelers. Er is dit jaar voor de eerste keer ook een Belgian Beer Café. Net zoals bij de vorige edities kon de club enkele grote namen uit de rugbywereld aantrekken. Dit jaar zijn dat de succesvolle oudinternationals Chris Rossouw en Japie Mulder.

Meer informatie: www.flandersopenrugby.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie