Zoek

JDK Band brengt James Last

Baasrode – Zaterdag 5 mei brengt de JDK Band zijn 29ste kermisconcert in zaal De Vliet. De band kiest voor de sfeer en de muziek van de ballroomorkesten uit de jaren ‘50 en ‘60. Het accent ligt dit jaar op de muziek van James Last. “Het is moeilijk om de violen te vervangen in zijn melodieën en aangezien hij geen saxsectie gebruikt, heb ik deze rollen in mijn bewerkingen omgekeerd, met een gunstig resultaat”, aldus bandleider Jozef De Koning. “Ook nieuw is het zangduo Wendolina en Stephen Mc-Queen. Zij brengen de nodige meezingers.”
De toegang is gratis.

Meer informatie: 052 33 47 61.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Hallo, het is zeer fijn te vernemen dat de JDK Band het fenomeen “James Last” als thema verkoos voor het Kermisconcert van 5 mei ll.
    James Last kan je nu niet meteen binnen de categorie “ballroomorkesten” gaan catalogeren. Het is een internationale band die zowel pop, klassiek, jazz als folk brengt. Een multifunctionele band als het ware. Last gebruikte nooit de traditionele Big Band bezetting. Zijn indeling bestaat uit vier trompetten, 2 saxofoons/fluiten en drie trombones, zo opgesteld om een optimaal stereobeeld te krijgen. Live violen zijn natuurlijk moeilijk te imiteren, behalve dan door een goede synthesizer en ik hoorde ook al wel eens dat fluiten en klarinetten gezamenlijk ingezet werden, maar natuurlijk geeft dat de sfeer niet weer van natuurlijke strijkers. Nog veel succes!

Geef een reactie