Zoek

Openschooldag VTI op 6 mei

Dendermonde – De openschooldag van het Vrij Technisch Instituut vindt plaats op zondag 6 mei van 13.00 tot 17.30 uur. Ook dit jaar valt deze dag dus niet op de traditionele pinkstermaandag, die te kort bij de examenperiode valt.

Bezoekers kunnen tijdens deze openschooldag kennis maken met de vele studierichtingen die de school aanbiedt aan jongens en meisjes die willen kiezen voor een toekomstgerichte technische opleiding. Om dit concreet te maken zijn de leerlingen aan het werk in de labo’s en werkplaatsen en in de teken- en computerklassen. De leerkrachten zijn aanwezig om iedereen de gepaste inlichtingen te verschaffen over de verschillende studierichtingen, de werking van de school en haar toekomstplannen.

Ook dit jaar vallen tijdens de openschooldag weer enkele blikvangers te bewonderen. De bezoekers kunnen in campus A het nieuwe sanitair gebouw en het nieuwe meubilair van de eetzaal ontdekken. In campus B tonen de leerlingen van de afdeling elektriciteit een sjoelbakrobot, ontwikkeld samen met de Zweedse partnerschool.

Daarnaast valt een plc-gestuurde piratenboot te bewonderen. Met dit laatste werk zal het VTI trouwens deelnemen aan de beurs “Technologica” in Gent.

In campus A tonen de leerlingen van de afdeling hout drie fitnesstoestellen voor bejaarden. Deze werden gemaakt in samenwerking met de afdeling ergotherapie van het OCMW-Dendermonde.

De leerlingen van de afdeling hout maakten ook een verplaatsbare tapvloer. Om 14.30 uur geeft Dansateljee Dendermonde onder leiding van Carolien De Somer een optreden op de vloer.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie