Kou en regen houden fietsers niet tegen

Dendermonde – Het weer zat de organisatoren van de startactie van ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ gisteren niet mee. Ondanks de kou en de regen daagden ruim tweehonderd deelnemers op voor een picknick op de Grote Markt.

“Deze actie dient om het gezond, milieuvriendelijk winkelen met de fiets aan te moedigen. Je kan doorheen de duur van de actie sparen voor tal van mooie prijzen, waaronder een retrofiets als eerste prijs en een kinderfiets – het Unizogeschenk – als tweede prijs”, aldus Piet Van Hoyweghen van Unizo Dendermonde. “Dit is tevens de middenstandsactie, waaraan jaarlijks het grootste aantal handelszaken in Groot-Dendermonde deelnemen. Bijna 130 zijn het er dit jaar!

“We hebben dit jaar de actie in een nieuw jasje gestoken”, vertelde schepen Martine Van Hauwermeiren zaterdagmiddag. “Zonder BV’s dit jaar, maar een actie met en voor de deelnemers, de mensen die dagdagelijks met de fiets hun boodschappen doen”.

In haar toespraak somde schepen Van Hauwermeiren verschillende redenen op waarom boodschappen doen met de fiets zoveel beter is. Fietsen is gezond. Per dag twee keer een kwartiertje fietsen volstaat om je conditie op peil te houden. Het is ook gedaan met zoeken naar een parkeerplaats. Met de fiets ben je ook vaak sneller dan met de auto. Fietsers hebben niet af te rekenen met hoge benzineprijzen.

“We danken de deelnemers aan deze actie want zij dragen bij tot het succes en de sensibilisering van het gebruik van de fiets”, aldus Martine Van Hauwermeiren.

Meer informatie: www.belgerinkel.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie