“Angst voor de N-VA in Dendermonde” (deredactie.be)

Dendermonde – Op 23 mei werd door deredactie.be de politieke toestand in Dendermonde belicht.

Ivan Cobbaut (CD&V-voorzitter ): “We hopen dat we voort kunnen besturen en de burgemeester zullen mogen leveren. Piet Buyse is opnieuw onze kandidaat en we zouden willen gaan voor een verlenging van diens ambtstermijn.”

Luc Van Gasse (SP.A-voorzitter ): “Het leveren van een nieuwe burgemeester is niet waar het in de eerste plaats om draait, wél het leveren van degelijk bestuur. Onze ambitie is om alleszins niet achteruit te gaan en evenveel te kunnen wegen op het toekomstige bestuur dan we vandaag doen.”

Stefaan Van Gucht (Vlaams Belangvoorzitter ): “De N-VA kan nu surfen op een nationale golf van succes, maar is zeker niet voor Vlaams Belang alleen een bedreiging. Voor CD&V vormt de N-VA evenzeer een risico. Vlaams Belang zit sterk verankerd in het verenigingsleven van Dendermonde, dus een aantal van minstens 5 zetels moet mogelijk zijn.”

Bart Nobels (N-VA voorzitter): “Het enige dat ik op dit moment kan zeggen, is dat ik merk dat we benaderd worden door degelijke kandidaten die ook in staat zullen zijn een beleid te voeren. Bovendien zijn we in alle vriendschap uit elkaar gegaan met CD&V, dus een coalitie blijft mogelijk. Maar daar zal de kiezer over beslissen.”

Kris Verberckmoes (Open VLD ): “Open VLD doet het niet goed in peilingen allerhande en als het regent in Brussel, dan druppelt het in Dendermonde. We hebben een lijst met sterke kandidaten, maar we starten met een handicap, daar moeten we realistisch in zijn.”

Matthias Coppens (Groen ): “Er is een verjonging in de partij en we moeten tonen waarom Groen belangrijk is.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie